Coating Excellence Jakob Albertsen Komposit A/S
Dansk Engelsk Tysk
Bureau Veritas Logo hjemmeside 2.jpg
ftop-01.jpg
ftop-03.JPG
ftop-04.JPG
ftop-05.JPG
ftop-06.jpg
ftop-07.JPG
ftop-08.JPG
ftop-09.JPG
ftop-10.JPG
ftop-11.JPG
ftop-12.JPG
ftop14.jpg
ftop15.jpg
ftop16.jpg
top-13.jpg
Diverse artikler

Jakob Albertsen Komposit A/S vil være førende indenfor overfladebehandling i Danmark med hovedvægt på functional coating til industrien. Vi er dansk distributør af Sponge Jet og Chesterton Komposit.

Diverse artikler

 


Renovering af hovedkølevandspumpe

     

Renovering af kulmølle

Renovering af hovedkølevandspumpe

 

Renovering af kulmølle

Efteråret 2007 havarerede den ene af hovedkølevandspumperne på Enstedværket og den blev herefter på rekordtid renoveret ved hjælp af komposit materialer.

 

Keramiske kompositbelægninger kan være en rigtig god løsning, når mekaniske dele på kraftværker er udsat for ekstrem slitage. Det er samtidig en løsning, der er økonomisk fordelagtig og tidsbesparende sammenlignet med udskiftning af kulmølledelene med fabriksnye.

 


 

 


Coating af pumper

     

Korrosionsbeskyttelse i saltvand

Coating af pumper

 

Korrosion i saltvand

Der er gode muligheder for at spare energi og samtidig forlænge levetiden ved at coate indersiden af centrifugalpumper med komposit. Dette er forsøgt anskueliggjort i det følgendegennem en konkret case fra mit arbejde som energirådgiver.

 

Denne artikel omhandler korrosionsbeskyttelse i saltvand. Korrosionsraterne i saltvand er høje og er der tale om varmt saltvand er de ydermere ekstremt høje. Det er i de fleste tilfælde nødvendigt med en beskyttende coating for at undgå korrosionen. Artiklen beskriverer hvilke coatings, der er anvendelige til saltvands applikationer. 

 


 

 


Coating giver

energibesparelser

     

Komposit reducerer vedligehold og energiforbrug

Coating giver energibesparelser

 

Komposit reducerer vedligehold

Denne artikel formidler test og resultater fra forskningsprojekt omkring coating af pumper og hvilken effekt en coating har på energiforbruget til pumper. Artiklen beskriver ligeledes at det kan betale sig at coate fabriksnye pumper.

 

Denne artikel beskriver hvorledes en belægning med komposit kan reducere omkostninger til vedligehold og energiforbrug i spildevandssektoren. Artiklen formidler viden omkring energiomsætning i pumper og hvorledes energiforbruget til pumper i spildevandssektoren kan reduceres. 

 


 

 


Ny slagfast komposit

     

Renovering af slidringe i pumper

Ny slagfast komposit

 

Renovering af slidringe i pumper

En ny slagfast komposit type er i stand til at modstå slag og høj grad af abrasivt slid. Det skyldes komposittens polymer af polyurethan armeret med siliciumkarbid. 

 

Pumper med nedslidte slidringe kan opbygges med komposit og maskinelt bearbejdes tilbage på mål, således at pumpen bliver som ny, endog stærkere, da kompositmaterialerne typisk er hårdere og mere slidstærke end det støbejern, de erstatter.

 


 

 


Pumpedrift i svømmehaller

     

Optimering af ventilatorer

Pumpedrift i svømmehaller

 

Optimering af ventilatorer

Pumpedrift i svømmehaller giver anledning til stort energiforbrug. En coating med komposit på indersiden af pumper kan medføre at energiforbruget formindskes og at levetiden for pumpe øges betydeligt. 

 

Der kan opnås energibesparelser ved at belægge overfladen af ventilatorer med Chesterton keramisk komposit. Det skyldes dels komposittens glatte overflade, men også at man herved kan undgå fremtidige belægninger, som ellers giver anledning til energitab og ubalance for ventilatoren. 

 


 

 


Renovering af centrifugalpumper

     

Energiomsætning i pumper

Renovering af centrifugalpumper

 

Energiomsætning i pumper

Denne artikel omhandler general information om hvorledes det er muligt at renovere en centrifugalpumpe, samt hvilken effekt en sådan renovering kan have på energiforbruget til pumpen.

 

Denne artikel formidler resulaterne af et forskningsprojekt under Elfor, de danske energiforsyningsselskabers forening. Artiklen beskriver i detaljer, hvorledes energien omsættes i en pumpe, fra elenergi til tryk- og flow-energi i den væske der flyttes igennem pumpen.

 

 

 

Jakob Albertsen Komposit A/S      Aasiaatvej 5B      DK-5700 Svendborg      Tel.: +45 62 20 20 58      Fax: +45 62 20 15 14      mail@jakob-albertsen.dk