Coating Excellence Jakob Albertsen Komposit A/S
Dansk Engelsk Tysk
Bureau Veritas Logo hjemmeside 2.jpg
ftop-01.jpg
ftop-03.JPG
ftop-04.JPG
ftop-05.JPG
ftop-06.jpg
ftop-07.JPG
ftop-08.JPG
ftop-09.JPG
ftop-10.JPG
ftop-11.JPG
ftop-12.JPG
ftop14.jpg
ftop15.jpg
ftop16.jpg
top-13.jpg
Energibesparelse ventilator

Jakob Albertsen Komposit A/S vil være førende indenfor overfladebehandling i Danmark med hovedvægt på functional coating til industrien. Vi er dansk distributør af Sponge Jet og Chesterton Komposit.

Energibesparelser ventilatorer

 

Der kan opnås energibesparelser ved at coate ventilatorer med Chesterton komposit. Det skyldes at komposittens glatte overflade reducerer hvirveldannelse og turbolens omkring ventilator skovlene. Der opnås størst effekt ved at coate selve løbhjulet. En coating af ventilatorhuset har tilsyneladende mindre betydning for energibesparelsen. I alle tilfælde resulterer en coating af hjul og hus at der sker mindre belægning (påbagning/begroning) på overfladen.  
     

Der er lavet en mindre undersøgelse af effekten af en coating af et ventilatorhjul med Chesterton komposit. Undersøgelsen er lavet at Teknologisk Institut i Tåstrup på Varme- og Ventilationsteknisk laboratorium og resultaterne af målingerne kan ses på figuren til højre. Klik på figuren for at få et større billede.

 


 

   
Der er desuden til forklaring af testens resultater skrevet en artikel, som tidligere er bragt i Vedligholdelsesbladet. Artiklen beskriver dels den udførte test og dens resultater og den kommer ind på årsagerne til at en coating med Chesterton komposit giver den gode forbedring af virkningsgraden. Klik på billedet til højre for at se artiklen.  
Jakob Albertsen Komposit A/S      Aasiaatvej 5B      DK-5700 Svendborg      Tel.: +45 62 20 20 58      Fax: +45 62 20 15 14      mail@jakob-albertsen.dk