Coating Excellence Jakob Albertsen Komposit A/S
Dansk Engelsk Tysk
Bureau Veritas Logo hjemmeside 2.jpg
ftop-01.jpg
ftop-03.JPG
ftop-04.JPG
ftop-05.JPG
ftop-06.jpg
ftop-07.JPG
ftop-08.JPG
ftop-09.JPG
ftop-10.JPG
ftop-11.JPG
ftop-12.JPG
ftop14.jpg
ftop15.jpg
ftop16.jpg
top-13.jpg
Tab i pumper

Jakob Albertsen Komposit A/S vil være førende indenfor overfladebehandling i Danmark med hovedvægt på functional coating til industrien. Vi er dansk distributør af Sponge Jet og Chesterton Komposit.

Tab i pumper

 

Der er overordnet set fire størrelser af tab i en pumpe.

 

Det første tab er mekanisk tab, som skyldes tab i lejer pakdåser, akseltætninger evt. gear med mere. Dette tab er ved godt vedligeholdte systemer sjældent mere end 5%.

Det næste tab er volumetrisk tab, som skyldes tab i indre tætning (se herunder).

Tredje tab er impeller friktionstab, som alene skyldes at løbehjulet ligesom en slibesten bremses af det vand, som det cirkulerer i. Impeller friktionsabet er størst ved trykgivende pumper.

Sidste tab er hydraulisk tab, som skyldes at der igennem pumpen og løbehjulets indre løber væske. Overfladeruhed i pumpen skaber større hydraulisk tab. En coating af en pumpe med Chesterton komposit reducerer impeller friktionstab og hydraulisk tab.

 

På billedet til højre at det muligt i pdf at få en større udgave af figuren som viser energiomsætningen i en pumpe. Figuren er lavet ud fra specifik hastighed som foræller noget om pumpedesign. Lav specifik hastighed er meget trykgivende pumper og høj specifik hastighed er meget flow givende pumper. En coating af en pumpe reducerer specielt impeller friktionstab og hydraulisk tab. Klik på billedet til højre for at se en forstørret udgave.

   
     
Pumpens indre tætninger er de steder hvor løbehjulet er tættest på pumpehuset og består typisk at en eller flere slidringe, som er presset i pumpehuset og som løbehjulet kører tæt op imod for at skabe tætning fra pumpens trykside til pumpens sugeside. For store gab imellem slidringe og løbehjul kan forårsage store tab, da væsken i pumpens istedet cirkulerer inde i pumpen i stedet for at blive presset ud af pumpen. Klik på billedet til højre for at se tabenes omfang i afhængighed af gabet og trykforhold.    
Jakob Albertsen Komposit A/S      Aasiaatvej 5B      DK-5700 Svendborg      Tel.: +45 62 20 20 58      Fax: +45 62 20 15 14      mail@jakob-albertsen.dk